Roman Staša oběma známým kuchařům zadá úkol vytvořit variaci romského jídla goja. „Je to typické tradiční romské jídlo. Je to plněné tlusté střevo plněné bramborovou směsí. Když ho někomu dáte, tak ho uctíte. Jeho příprava je celodenní proces,“ popisuje Pavel Berky.
Vítěz divácky oblíbené kulinářské show MasterChef Česko 2020 Roman Staša si pro kuchaře Přemka Forejta a Honzu Punčocháře vymyslel, že pokrmy musí připravovat na otevřeném ohni. První problém nastane, když se zjistí, že nejsou k dispozici zápalky.
Kuchařská esa se zapotí
Honza Punčochář při přípravě svého jídla bude vycházet z klasického goja. Střívka naplní škvarkama, houbama a hlavní surovinou budou brambory opečené na sádle a škvarcích. Aby to bylo speciální, přidá trochu lanýže. A k lanýžům se pokusí pomocí svině Milušce, která údajně umí hledat lanýže.
Přemek nechce dělat goja, rozhodne se dělat holubky. Uvaří hlávkové zelí. Do odloupnutých listů bude balit holubky. Orestuje je na oleji a trošce másla. Rozhodne se k nim udělat rajčatovou omáčku. K základu, kde má cibuli, rajský protlak, římský kmín, uzenou papriku, zázvor, koriandr, kari, přidá kapičku šťávy z kysaného zelí.