Tereza Ramba

Tereza Ramba, rozená Voříšková se narodila 29. června 1989 v Praze. Je to český filmová a divadelní herečka, která ztvárnila desítky filmových a seriálových rolí v Česku, ale i v zahraničí. Vystudovala Pražskou konzervatoř, od tří let byla tanečnicí souboru Valášek. 

Kariéra 

Tereza Ramba si zahrála v britském seriálu Borgia nebo americkém seriálu The Missing. Několik let hrála v Divadle Komedie. Roli Julie ztvárnila v Shakespearově hře Romeo a Julie na Letních shakespearových slavnostech.  

Filmografie

2006 – Rafťáci 

2006 – Ro(c)k podvraťáků 

2008 – Svatba na bitevním poli 

2008 – Bobule 

2009 – 2Bobule 

2015 – Laputa 

2015 – Padesátka 

2019 – Vlastníci 

2020 – 2Bobule 

2020 – O vánoční hvězdě 

2021 – Deníček moderního fotra  

2022 – Betlémské světlo 

Seriály 

2006 – Místo v životě 

2007 – Trapasy 

2008 – Soukromé pasti 

2008 – Kriminálka Anděl 

2013 – Nevinné lži 

Zajímavosti 

  • Za herecký výkon ve snímku Vlastníci získala Českého lva pro nejlepší herečku v hlavní roli 
  • V březnu 2020 vydala knihu DobroDruhům s ilustracemi sestry Sáry Voříškové
  • Stala se patronkou Mental Power Prague Film Festival – mezinárodní filmový festival (ne)herců s mentálním a kombinovaným postižením 

Osobní život 

V minulosti herečka Tereza Ramba randila například s hereckým kolegou Kryštofem Hádkem, Vojtou Kotkem, Jiřím Mádlem nebo Igorem Orozovičem či s Jiřím Havelkou. V roce 2019 se provdala za tanečníka Matyáše Rambu. Dne 14. listopadu 2019 na sociálních sítích oznámila, že se jim před několika týdny narodil první potomek, který dostal jméno Mikoláš. Dne 9. srpna 2021 opět skrz sociální sítě oznámila, že s manželem čekají druhé dítě. Dne 20. ledna herečka dala vědět, že na světě je druhé miminko, dcera Mira. 

SOUVISEJICÍ ČLÁNKY

KVIFF Nejprovokativnější šaty Varů: Schicková jako česká Rihanna, Barbie ve zlatě a Slováková pochopila, že méně je více

Nejprovokativnější šaty Varů: Schicková jako česká Rihanna, Barbie ve zlatě a Slováková pochopila, že méně je více

Letošní filmový festival v Karlových Varech se nese v duchu velmi odvážných a provokativních outfitů. Během zahájení se všechna pozornost upírala především na spisovatelku Radku Třeštíkovou (41), herečku Terezu Rambu (32) a Elišku Dospivovou (45). Další dny karlovarského festivalu některé dámy ještě přitvrdily. Ozdobou byla těhotná Kristýna...

KVIFF Hvězdy ve Varech odhazují podprsenky, Veronika Kašáková šla ještě dál: Zradily ji šaty a ukázala vše

Hvězdy ve Varech odhazují podprsenky, Veronika Kašáková šla ještě dál: Zradily ji šaty a ukázala vše

Modelka Veronika Kašáková (32) zavítala na letošní filmový festival v Karlových Varech a hned druhý den na sebe strhla veškerou pozornost. Veronika zvolila na Moët party velmi extravagantní šaty, které ji bohužel zradily. Půvabná finalistka České Miss 2014 tak ukázala víc, než chtěla.

KVIFF Bujaré zahájení festivalu ve Varech: Dámy bez podprsenky, Třeštíková se stavila po cestě z fesťáku

Bujaré zahájení festivalu ve Varech: Dámy bez podprsenky, Třeštíková se stavila po cestě z fesťáku

Zahájení 56. ročníku filmového festivalu v Karlových Varech se neslo v bujarém duchu. Na červený koberec dorazily hvězdy nejen filmového plátna. Některé přítomné dámy odhodily podprsenky, další zvolily odvážné nebo extravagantní modely. Tentokrát se pořádně odvázaly zpěvačka Emma Smetana, (32), spisovatelka Radka Třeštíková (41) nebo exmanželka miliardáře...

KVIFF Festival ve Varech zahájen: Ramba bez podprsenky, Vagnerová za vílu a zářící Bohdalová

Festival ve Varech zahájen: Ramba bez podprsenky, Vagnerová za vílu a zářící Bohdalová

Filmový festival v Karlových Varech byl zahájen příjezdem hvězd na červený koberec, na kterém nesměl chybět Jiří Bartoška (75) se ženou Andreou Bartoškovou (69). Kromě ředitele festivalu a jeho ženy se na červeném koberci objevily hvězdy jako herečka Tereza Ramba (33), Jiřina Bohdalová (91), Hana Vagnerová (39)...