Sagvan Tofi

Sagvan Tofi se narodil 7. září 1964 v Praze. Český herec a zpěvák je z otcovy strany napůl irácký Kurd a matku má Češku. Sagvan strávil dětství v Iráku a po rozvodu rodičů se přestěhoval do Česka. Jeho nevlastním otcem se později stal kriminalista Miloslav Dočekal, který se znal s hercem Jiřím Kodetem a ten přivedl Sagvana Tofiho k herectví. Po skončení základní školy začal studovat na konzervatoři v Praze obor hudebně-dramatický. Je autorem úspěšného muzikálu Děti ráje. 

Kariéra

Filmografie 

1982 – Od vraždy jenom krok ke lži 

1983 – Zámek nekonečno 

1984 – Rubikova kostka 

1986 – Krajina s nábytkem 

1988 – Kamarád do deště 

1992 – Kamarád do deště II – Příběh z Brooklynu

Seriály 

1986 – Bylo nás šest 

2005 – Ordinace v růžové zahradě

2010 – Dokonalý svět 

2017 – Kapitán Exner 

2020 – Nový život 

Zajímavosti 

  • Do povědomí lidi Tofiho dostal film Kamarádi do deště, ale ještě předtím natočil s Vaculíkem Vítr v kapse. V době natáčení bylo Sagvanovi pouhých 17 let
  • Sagvan tenkrát dostal za film honorář tři a půl tisíce, za které si pořídil brusle z Německa

Osobní život 

Sagvan Tofi patří mezi největší lamače ženských srdcí a postelí mu prošlo nespočet žen. Mezi ty známé patřily kamarádky zpěvačka Dara Rolins a modelka Simona Krainová. V jednu chvíli randil Sagvan s oběma najednou. Holky si to vyříkaly a herce pustily k vodě. V současné době Sagvan žije již dlouhou dobu po boku partnerky Aleny Zdráské, se kterou má dceru Satine Tofi. 

SOUVISEJICÍ ČLÁNKY

Celebrity A jsou svoji! Karlos Vémola pojal za manželku krásnou Lelu s korunkou a velkým překvapením pod svatebními šaty

A jsou svoji! Karlos Vémola pojal za manželku krásnou Lelu s korunkou a velkým překvapením pod svatebními šaty

Konečně jsou svoji! Karlos Terminátor Vémola (37) pojal za svoji manželkou slovenskou sexbombu Lelu Ceterovou (33), které to jako nevěstě ohromně slušelo. Jejich obřad na pražské Občanské plovárně byl skutečně pompézní a Lela působila jako princezna z pohádky. Ovšem pod svatebními šaty skrývá pro Karlose na večer...