Hana Vagnerová

Hana Vagnerová se narodila 21. února 1983 v Praze a živí se jako česká seriálová, filmová a divadelní herečka. Hana vyrůstala na pražském Jižním Městě a oba její rodiče jsou programátoři. Úspěšně absolvovala gymnázium a byla přijata na DAMU, VŠE a Matematicko-fyzikální fakultu UK. Nejdříve studovala dvě vysoké školy současně, ale nakonec herectví zvítězilo.

Kariéra 

Od čtrnácti let se věnovala modelingu, v osmnácti letech s nástupem na DAMU kariéru modelky ukončila. Hrála v divadlech Extrém, Disk nebo ABC. Na 33. ročníku Nevoměstského Hrnce smíchu, festivalu české filmové a televizní komedie, v Novém Městě nad Metují jí za roli Zuzky ze seriálu Vyprávěj byla udělena cena Televizní objev roku 2011, která je určena pro mladého herce nebo herečku za mimořádný komediální výkon v televizních inscenacích, filmech, seriálech nebo hraných dokumentech. 

Filmografie

2002 – Vyvraždění rodiny Greenů 

2012 – Ženy, které nenávidí muže 

2014 – Zakázané uvolnění 

2016 – Lída Baarová 

2017 – Milada 

2019 – Špindl 2

2020 – Případ mrtvého nebožíka 

2021 – Matky, Prvok, Šampón, Tečka a Karel 

2022 – Hranice lásky

2023 – Nikdo mě nemá rád 

Seriály

2004 – Redakce 

2005 – On je žena! 

2006 – Horákovi 

2008 – Zdivočelá země 

2009 – Expozitura 

2010 – Vyprávěj 

2012 – Kriminálka Anděl 

2014 – Nevinné lži 

2015 – Kancelář Blaník 

2017 – Lajna 

Zajímavosti 

  • Hana Vagnerová se potýkala s anorexií. Velmi ji pomohl v té době její tehdejší přítel Marko Simić, srbský režisér, s nímž se seznámila při natáčení jeho absolventského filmu Seance Fiction. Byli spolu až do roku 2009, kdy se rozešli 

Osobní život 

Hana Vagnerová si svůj osobní život bedlivě střeží. V současné době randí s Francouzem Nicolasem Escaviem. 

SOUVISEJICÍ ČLÁNKY

KVIFF Festival ve Varech zahájen: Ramba bez podprsenky, Vagnerová za vílu a zářící Bohdalová

Festival ve Varech zahájen: Ramba bez podprsenky, Vagnerová za vílu a zářící Bohdalová

Filmový festival v Karlových Varech byl zahájen příjezdem hvězd na červený koberec, na kterém nesměl chybět Jiří Bartoška (75) se ženou Andreou Bartoškovou (69). Kromě ředitele festivalu a jeho ženy se na červeném koberci objevily hvězdy jako herečka Tereza Ramba (33), Jiřina Bohdalová (91), Hana Vagnerová (39)...