Hana Vagnerová

Hana Vagnerová se narodila 21. února 1983 v Praze a živí se jako česká seriálová, filmová a divadelní herečka. Hana vyrůstala na pražském Jižním Městě a oba její rodiče jsou programátoři. Úspěšně absolvovala gymnázium a byla přijata na DAMU, VŠE a Matematicko-fyzikální fakultu UK. Nejdříve studovala dvě vysoké školy současně, ale nakonec herectví zvítězilo.

Kariéra 

Od čtrnácti let se věnovala modelingu, v osmnácti letech s nástupem na DAMU kariéru modelky ukončila. Hrála v divadlech Extrém, Disk nebo ABC. Na 33. ročníku Nevoměstského Hrnce smíchu, festivalu české filmové a televizní komedie, v Novém Městě nad Metují jí za roli Zuzky ze seriálu Vyprávěj byla udělena cena Televizní objev roku 2011, která je určena pro mladého herce nebo herečku za mimořádný komediální výkon v televizních inscenacích, filmech, seriálech nebo hraných dokumentech. 

Filmografie

2002 – Vyvraždění rodiny Greenů 

2012 – Ženy, které nenávidí muže 

2014 – Zakázané uvolnění 

2016 – Lída Baarová 

2017 – Milada 

2019 – Špindl 2

2020 – Případ mrtvého nebožíka 

2021 – Matky, Prvok, Šampón, Tečka a Karel 

2022 – Hranice lásky

2023 – Nikdo mě nemá rád 

Seriály

2004 – Redakce 

2005 – On je žena! 

2006 – Horákovi 

2008 – Zdivočelá země 

2009 – Expozitura 

2010 – Vyprávěj 

2012 – Kriminálka Anděl 

2014 – Nevinné lži 

2015 – Kancelář Blaník 

2017 – Lajna 

Zajímavosti 

  • Hana Vagnerová se potýkala s anorexií. Velmi ji pomohl v té době její tehdejší přítel Marko Simić, srbský režisér, s nímž se seznámila při natáčení jeho absolventského filmu Seance Fiction. Byli spolu až do roku 2009, kdy se rozešli 

Osobní život 

Hana Vagnerová si svůj osobní život bedlivě střeží. V současné době randí s Francouzem Nicolasem Escaviem. 

SOUVISEJICÍ ČLÁNKY

Celebrity Oblečená neoblečená Hana Vagnerová: Na premiéru filmu zvolila průsvitné šaty, které odhalily úplně vše

Oblečená neoblečená Hana Vagnerová: Na premiéru filmu zvolila průsvitné šaty, které odhalily úplně vše

Herečka Hana Vagnerová (39) odhalila na premiéře nového českého filmu Hranice lásky v pražském kině Lucerna o trochu víc, než si přála. Film vzbudil pozornost už na karlovarském filmovém festivalu, kde dokonce získal cenu mezinárodní kritiky. Půvabná Hana je navíc jeho spoluautorkou, takže její partner Nicolas Escavi...

KVIFF Festival ve Varech zahájen: Ramba bez podprsenky, Vagnerová za vílu a zářící Bohdalová

Festival ve Varech zahájen: Ramba bez podprsenky, Vagnerová za vílu a zářící Bohdalová

Filmový festival v Karlových Varech byl zahájen příjezdem hvězd na červený koberec, na kterém nesměl chybět Jiří Bartoška (75) se ženou Andreou Bartoškovou (69). Kromě ředitele festivalu a jeho ženy se na červeném koberci objevily hvězdy jako herečka Tereza Ramba (33), Jiřina Bohdalová (91), Hana Vagnerová (39)...