Česko na grilu: Postrach českých restaurací Zdeněk Pohlreich se vrací na obrazovky s novou show

TV Prima Česko na grilu: Postrach českých restaurací Zdeněk Pohlreich se vrací na obrazovky s novou show
Více

Tisková konference k novému pořadu TV Prima Česko na grilu se šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem (66). Setkání v GrilcentrumWeber se zúčastnila i herečka Patricie Pagáčová (34) s manželem nebo moderátor Tomáš Zástěra (44).

Emoce nad talíři plnými dobrot a také porotci, kteří umí podpořit, ale i vytáhnout soutěžící z komfortní zóny. V jedinečné show Česko na grilu se opět vrací ve své nejlepší formě Zdeněk Pohlreich a doprovodí jej kolega Martin Svatek. Pořadem provází oblíbení moderátoři Tomáš Zástěra a Patricie Pagáčová.

Rozpálené grily, slunce nad hlavou, ale i napětí a pořádná dávka emocí – to je nová rodinná soutěžní reality show Česko na grilu. Deset párů složených z milovníků grilování se utká ve strhujícím souboji nad žhavými uhlíky o titul mistra grilu i zajímavou výhru, a to celé pod přísným dohledem nekompromisní poroty v podání Zdeňka Pohlreicha a Martina Svatka.

Soutěžní dvojice složené z nadšených amatérů, kteří podlehli kouzlu ohně a dýmu, tvoří páry partnerské, kamarádské či rodinné. Jak práce ve dvojici ovlivní jejich strategii? A pro který pár bude souhra u grilu největší výzvou?

InfluStarShopaholicadel přiznala pravdu o potratu a sesypala se: Zklidni se, utnul ji přítel

Shopaholicadel přiznala pravdu o potratu a sesypala se: Zklidni se, utnul ji přítel

Deset dílů, deset dvojic

Soutěžící budou svá jídla připravovat nejen pro porotu, ale také pro hosty, kteří následně zhodnotí jejich kulinářské umění a zvolí grilmastera dne. Deset dílů, deset dvojic. Náročný úkol, kdy musí soutěžící během časového limitu splnit specifické zadání týkající se určité suroviny či způsobu přípravy. To vše za pozorného dohledu porotců, kteří na konci hlavního úkolu ochutnají všechna jídla, a ta nejslabší pošlou do rozstřelu. Kdo se s vyřazovacím úkolem zdárně popere, a která dvojice soutěž opustí?

S postupujícími díly a ubývajícími soutěžními dvojicemi čekají zbývající soutěžící nové a nečekané překážky, ať jde o omezený výběr surovin, časový limit na výběr surovin, postupné odhalování plného zadání v průběhu grilování či mystery boxy. Kdo si se vším poradí a získá titul vítěze nové soutěžní reality show Česko na grilu?

SurvivorAdéla Krejdlová po vyhození ze Survivoru čelí drsné kritice: Fňukáš jako Drahokoupil a upravuješ si fotky

Adéla Krejdlová po vyhození ze Survivoru čelí drsné kritice: Fňukáš jako Drahokoupil a upravuješ si fotky

V hlavní roli konflikty a napětí

Jak vysvětluje programová ředitelka skupiny Prima Alex Ruzek: „Grilování je v průběhu jarních a letních dní oblíbená aktivita. Je to skvělá příležitost k setkávání se s kamarády i širokou rodinou, kde se každý během přípravy masa a pochutin obrazně stává mistrem grilu. A přesně v tomto pohodovém duchu proběhne i naše soutěžní show. Jen ji okořeníme o taktiku, strhující rodinné příběhy, konflikty a napětí. Vždyť vyhrát půl milionu může jen jedna dvojice.“

V průběhu času bude vidět, jak se jednotliví soutěžící výkonnostně zlepšují, a to i díky trefným komentářům od porotců. Martin Svatek má jasno: „Grilování je samozřejmě aktuální věc. Je časově nenáročná, ale lidé jsou na to příliš uspěchaní. Ke grilu je třeba přistupovat s rozvahou. Češi dělají velkou chybu, že začnou dělat maso, a pak teprve přílohy, omáčky a shánět strávníky. Když se griluje, tak mají všichni čekat na maso, a ne maso na strávníky.“

RozhovorKarolína Kopíncová o nejnáročnějším focení v kariéře: Zkrvavená ramena a šaty vážící 50 kilo

Karolína Kopíncová o nejnáročnějším focení v kariéře: Zkrvavená ramena a šaty vážící 50 kilo

Moderátorské duo Pagáčová Zástěra

Zdeněk Pohlreich vysvětluje, že na grilu se dá připravit úplně všechno: „Myslím si, že jsem se smířil s tím, že už to stejně nikdy nepochopím, ale na grilu se dá dělat opravdu všechno. Plamen je zdroj tepla, to je kuchyně.“

Patricie Pagáčová je přesvědčena o tom, že grilování je skvělým způsobem, jak si užít den s přáteli. „Atmosféra grilování je nedostižná. I v naší soutěži, kde je to hodně o nervech a časových limitech. I tak se to celé odehrává v duchu pozitivna – a to je přesně to, o čem má grilování být.“

Tomáš Zástěra shrnuje: „Opravdu se těšte. Vzhledem k tomu, že jsem miloval pořady Zdeňka Pohlreicha, tak bych si tuhle novinku pustil taky. Protože Zdeněk je studnice hlášek, jak poslat mile a s lidskou tváří někoho tam, kde opravdu nechcete být.“ Rozpalte grily a sledujte napínavý souboj od 23. března ve 20.15 na Primě, s týdenním předstihem pak na prima+.

SOUVISEJICÍ ČLÁNKY

Chaotické Prostřeno!: Cvrčci v hummusu, nedostatek šneků i taktická panenka TV Prima

Chaotické Prostřeno!: Cvrčci v hummusu, nedostatek šneků i taktická panenka

Prostřeno plné influencerů: Útoky fretek, smrad, pokousaní hosté a pomůcky pro intimní hygienu TV Prima

Prostřeno plné influencerů: Útoky fretek, smrad, pokousaní hosté a pomůcky pro intimní hygienu

Prostřeno nebo školní jídelna: Seznamka, reparát i touha po výhře pořádně zapříčiní drama u stolu TV Prima

Prostřeno nebo školní jídelna: Seznamka, reparát i touha po výhře pořádně zapříčiní drama u stolu

Tohle Prostřeno! nezažilo: Mouční červi, nevhodné vtipy i polévka ze sáčku. Dívejte se, jak absolutní úlet nakonec dopadne TV Prima

Tohle Prostřeno! nezažilo: Mouční červi, nevhodné vtipy i polévka ze sáčku. Dívejte se, jak absolutní úlet nakonec dopadne

Mladé a neklidné Prostřeno!: Jak vaří nastupující generace a jak bude snášet freestyle usazená maminka? TV Prima

Mladé a neklidné Prostřeno!: Jak vaří nastupující generace a jak bude snášet freestyle usazená maminka?

Prostřeno z Vysočiny: Spálená kachna, vodka do těsta, ostré nože i utajená taktika TV Prima

Prostřeno z Vysočiny: Spálená kachna, vodka do těsta, ostré nože i utajená taktika