Jitka Schneiderová

Jitka Schneiderová se narodila 23. března 1973 ve Znojmě a živí se jako česká herečka. Vystudovala pedagogickou školu a díky hudebnímu a pohybovému nadání se rozhodla nastoupit na JAMU. Již během studia hostovala v Městském divadle Brno a objevila se v původních českých muzikálech v Brně i v Praze. 

Kariéra

V Praze vystřídala několik divadel, stálé angažmá získala až v roce 1996 ve Studiu Ypsilon. Po sedmi letech se rozhodla opustit stálé angažmá a odešla na volnou nohu. Postupem času se začala objevovat v televizi. Pro TV Nova natočila sitcom Nováci, pro Českou televizi pak několik pohádek. 

Filmografie 

1994 –  Nebeský pláč

1999 – Zakletý vrch 

2000 – Samotáři 

2001 –  Ideální manžel 

2006 – Jak se krotí krokodýl 

2014 – Hany 

2015 – Noc bezMoci 

2016 –  Dvojníci 

2021 – Prvok, Šampón, Tečka a Karel  

Seriály

1996 – Nováci 

2004 – Pojišťovna štěstí 

2007 – Letiště 

2009 – Přešlapy 

2015 – Kancelář Blaník 

2016 – Přístav 

2017 – Specialisté 

2019 – Jak si nepodělat život 

2021 – Anatomie života 

2022 –  Duch 

Zajímavosti 

  • V roce 2015 se zúčastnila taneční soutěže StarDance, ve které se umístila na druhém místě. Tančila s Markem Dědíkem 

Osobní život 

Bývalým manželem Jitky Schneiderové je herec David Švehlík. Společně mají dceru Sofii Annu. 

SOUVISEJICÍ ČLÁNKY

KVIFF Festival ve Varech zahájen: Ramba bez podprsenky, Vagnerová za vílu a zářící Bohdalová

Festival ve Varech zahájen: Ramba bez podprsenky, Vagnerová za vílu a zářící Bohdalová

Filmový festival v Karlových Varech byl zahájen příjezdem hvězd na červený koberec, na kterém nesměl chybět Jiří Bartoška (75) se ženou Andreou Bartoškovou (69). Kromě ředitele festivalu a jeho ženy se na červeném koberci objevily hvězdy jako herečka Tereza Ramba (33), Jiřina Bohdalová (91), Hana Vagnerová (39)...

Módní policie 5 modelů, které ovládly loňské Vary: Barokní Čvančarová, blýštivá Peštová či nahotinka z reklamy Soukupová

5 modelů, které ovládly loňské Vary: Barokní Čvančarová, blýštivá Peštová či nahotinka z reklamy Soukupová

Každoroční slavnostní zahájení filmového festivalu v Karlových Varech si nenechá ujít řada tuzemských i zahraničních hvězd. Zanedlouho vypukne 56. ročník karlovarského festivalu a na červeném koberci se to bude opět hemžit známými osobnostmi. Pojďme se nyní ohlédnout za loňským ročníkem a podívejme se na 5 modelů, které...