Trapas manžela Zuzany Belohorcové: Sdílel vylhanou sbírku útočící na Ukrajince, pak Vlasta Hájek zapíral

Celebrity Trapas manžela Zuzany Belohorcové: Sdílel vylhanou sbírku útočící na Ukrajince, pak Vlasta Hájek zapíral
Více

Vlasta Hájek a Zuzana Belohorcová (48) sice žijí ve Španělsku, ale lidé nejenom na sociálních sítích si všimli, že již dlouhou dobu se staví zásadně proti pomoci Ukrajině. S tím ale bohužel čas od času na Instagramu sdílí nepravdy nebo zcela vymyšlené dezinformace. Tentokrát se Vlasta Hájek nechal nachytat na vylhanou sbírku úročící na Ukrajince. Redakce VipStar.cz ho kontaktovala a on vše zapřel.

Před pár týdny celé Česko sužovaly povodně, které nejvíce zasáhly Moravskoslezský kraj a spoustu lidí zůstalo bez střechy nad hlavou. Tisíce Čechů se opět dokázalo semknout a lidem zasaženým povodněmi společně pomohli. Všichni byli na nohou a snažili se dělat vše proto, aby škody byly minimální.

Bohužel i v takových situacích se objevují podvodné sbírky nebo sbírky, které chtějí někoho vyloženě dehonestovat. Několik dní na sociálních sítích koloval příspěvek vylhané sbírky, ve které se psalo, že Ukrajinští obyvatelé v Česku odmítají pomáhat Čechům, kteří jim poskytli ochrannou náruč před válkou.

Celebrity5 let od smrti Karla Gotta: Srdcervoucí vyznání do nebe od vdovy Ivany a dcer Nelly a Charlotte

5 let od smrti Karla Gotta: Srdcervoucí vyznání do nebe od vdovy Ivany a dcer Nelly a Charlotte

Sbírka je vylhaná

Nejenom Instagramem koloval text. „Bývalý ukrajinský ministr zahraničí Kuleba vyzval Ukrajince žijící v ČR aby pomohli Čechům při povodních. Vyhlásil i sbírku. Za 2 dny darovali Ukrajinci 1.700 korun. Je jich tu asi milion, tak je to celkem dost. Stejně tak jako vyzvala UA ambasáda v ČR místní Ukrajince, pokud nemají finanční prostředky, tak mohou pomoci s pytlováním a napsal adresu, kde mohou pomoci. Nepřišel nikdo,“ stojí v poměrně rozsáhlém příspěvku.

Zajímavé jsou i komentáře na UA stránkách v ČR. Ty stojí za zhlédnutí. Nic nedám, nic nemám, fuck Czech, polibte si Češi. Doporučuji si ty jejich stránky přečíst,“ pokračuje celý příspěvek, který na svém Instagramu Scuderiaboys sdílel i Vlasta Hájek s tím, že na něm označil svoji manželku Zuzanu Belohorcovou a přidal zvracející smajlíky.

Problém je v tom, že sbírka neexistuje a veškeré informace jsou vylhané. „Je však prokázaná, že žádná taková sbírka neexistuje. Dmytro Kuleba, který svůj odchod z funkce ukrajinského ministra zahraničí oznámil 4. září 2024, se k povodním v Česku veřejně nevyjádřil. Neoznámil a ani na svých sociálních sítích nesdílel žádnou sbírku, která by shromažďovala prostředky pro pomoc Čechům zasaženým povodněmi,“ informoval web Demagog.cz.

Lidé si mohou jednoduše dohledat, že ukrajinské velvyslanectví vyzývá Ukrajince v ČR, aby využili existujících sbírek vyhlášených Adrou či Člověkem v tísni a žádnou svou sbírku neorganizuje.Čeští přátelé stojí bok po boku s Ukrajinou a pomáhají nám v boji proti ruskému agresorovi, nyní může být potřeba pomoc v Česku v ohrožení záplav. Mnoho z vás se ptá, co může být právě teď užitečné. Doporučujeme využít níže uvedené informace,“ stojí v příspěvku ambasády.

Vlasta Hájek zapírá

Redakce VipStar.cz informovala Vlastu Hájka s tím, zda si je vědom, že sdílel informace o neexistující sbírce, která má Ukrajince akorát dehonestovat. Zajímalo nás, zda šlo z jeho strany o omyl nebo o nedostatečnou informovanost. Hájek záhy odepsal a vše zapřel. „Já nic nepostoval,“ vzkázal redakci. Přitom výše sdílené informace se objevily ve stories na jeho Instagramu.

SOUVISEJICÍ ČLÁNKY

Otec Charlotte zaútočil na jejího manžela Martina: Nezodpovědná socka, která se neumí chovat Celebrity

Otec Charlotte zaútočil na jejího manžela Martina: Nezodpovědná socka, která se neumí chovat

Karel Gott 5 let po smrti vydělává neskutečné částky: Peníze za písně jdou rodině, domy Ivaně Celebrity

Karel Gott 5 let po smrti vydělává neskutečné částky: Peníze za písně jdou rodině, domy Ivaně

5 let od smrti Karla Gotta: Srdcervoucí vyznání do nebe od vdovy Ivany a dcer Nelly a Charlotte Celebrity

5 let od smrti Karla Gotta: Srdcervoucí vyznání do nebe od vdovy Ivany a dcer Nelly a Charlotte

Binias se nechutně pustila do Ornelly: Bydlíš v chatkové oblasti, kam nejezdí ani popeláři, blábolila z cesty Celebrity

Binias se nechutně pustila do Ornelly: Bydlíš v chatkové oblasti, kam nejezdí ani popeláři, blábolila z cesty

Agáta Hanychová vrazila kudlu do srdce Saře Sandevě: I po tak dlouhé době mě Jakub Prachař miluje Celebrity

Agáta Hanychová vrazila kudlu do srdce Saře Sandevě: I po tak dlouhé době mě Jakub Prachař miluje

Dominika Myslivcová se navezla do otce Deriana: Alimenty nepokryjí ani půl nájmu, vídá ho, jak mu to vyjde Celebrity

Dominika Myslivcová se navezla do otce Deriana: Alimenty nepokryjí ani půl nájmu, vídá ho, jak mu to vyjde