Syn Veroniky Žilkové se dvakrát zamyslel nad olympijským skandálem: Ani jednou mu to nevyšlo

Celebrity Syn Veroniky Žilkové se dvakrát zamyslel nad olympijským skandálem: Ani jednou mu to nevyšlo
Více

Celými olympijskými hrami v Paříži hýbe skandál boxerek, kterým byly zjištěny v těle mužské hormony. Nad celou problematikou se pokusil zamyslet syn Veroniky Žilkové (62), Vincent Navrátil (27) a dokonce dvakrát. Bohužel ani jednou mu to nevyšlo. Herec a influencer si totiž popletl pojmy a na Instagramu sdílel hodně drsnou kritiku, kterou podložil nedostatečnými znalostmi.

Vincent Navrátil a jeho první zamyšlení

Herec a influencer Vincent Navrátil se rozhovořil na svých sociálních sítích nad tématikou boxerek na olympijský hrách, kterým byly zjištěny mužské hormony. „Transgender boxer soutěží na olympiádě se ženami. Logicky doslova brutálně vyhrává. Přijde mi to odporný a nesportovní. Zdravý rozum asi leží na hřbitově,“ napsal na Instagramu.

Transgender lidé jsou osoby, jejichž genderová identita není v souladu s biologickým pohlavím, které jim bylo určeno při narození. Někteří trans lidé následně podstupují hormonální terapii nebo změnu pohlaví. To ale rozhodně není případ boxerek. Tyto ženy se narodily s dělohou, vejcovody, vagínou…

CelebrityRytmus se svezl na vlně hejtu: Je to přeoperovaný čávo, co bije holky, prohlásil o alžírské boxerce, která je žena

Rytmus se svezl na vlně hejtu: Je to přeoperovaný čávo, co bije holky, prohlásil o alžírské boxerce, která je žena

Jsem liberálně založený člověk – v osobním životě. Ve sportu je rozdíl mezi chlapem a ženou a není fér, aby měla atletka životní sen a celý život trénovala na olympiádu a pak dostala přes hubu od polo-chlapa,“ pokračoval Vincent Navrátil.

Vincent Navrátil se zamyslel podruhé – a zase špatně

Sám Vincent má evidentně problém s pojmy, protože podle toho, co vypustil na sociální sítě, nemá dostatečný přehled v této problematice. Možná by se tedy měl příště zdržet takových drsných soudů. To mu patrně začali psát i jeho sledující. Vincent se tedy zamyslel podruhé a znova z toho vzešel blábol.

CelebrityNejasnosti okolo zmláceného Miraie: Měl balit známou modelku, která randí s dalším zpěvákem, říká zdroj

Nejasnosti okolo zmláceného Miraie: Měl balit známou modelku, která randí s dalším zpěvákem, říká zdroj

Transgender nebo transsexuál, to je fuk. To, že si změníš hormony, ti kostru a stavbu svalů nezmění. Ve sportu jsi fyziologicky chlap a tečka. Ta hrstka „sluníčkářů“, co mi naštvaně píše, mi může políbit šos,“ pokračoval. S tím rozdílem, že transgender a transsexuál je prakticky to samé. V zahraničí, ale také v České republice se od pojmu transsexualismus odstupuje a obecně se ujal název transgender.

Vincent Navrátil reagoval na boxerky Alžířanku Imane Khelif a Lin Yu-ting Tchaj-wanu. Ani jedna z dam ale není transgender. Alžířanka a Tchaj-wanka byly v minulosti vyřazeny po několika testech a zkoumání DNA, podle kterých neprošly testem genderu a testosteronu. Testy totiž měly ukázat chromozomy XY, které jsou typické pro muže. To ale neznamená, že jsou muži. „Tvrdí, že nesmím zápasit se ženami. Ale já jsem sama sebe nestvořila, takhle mě stvořil bůh,“ snažila se bránit Alžřanka.

Místo plácání, doplnit vzdělání

Vincent Navrátil si na závěr přisadil. „Abyste mi neřekli, že nevím, o čem mluvím, tak jsem kvůli vám podstoupil extrémně sofistikovaný vědecký experiment. Schoval jsem si pinďoura mezi stehna a výsledek? Benchuju pořád stejně,“ pokračoval. „V osobním životě je to samozřejmě v pořádku, ve sportu ne. Má značnou výhodu, a to není fér pro všechny ostatní, co dřou,“ dodal.

CelebritySmrt Ivana Luťanského je dodnes opředena tajemstvím: Rodině přišel v pytli s dírou v hlavě, ve kterém měl kytičku

Smrt Ivana Luťanského je dodnes opředena tajemstvím: Rodině přišel v pytli s dírou v hlavě, ve kterém měl kytičku

Místo podobného plácání by si mohl Vincent doplnit vzdělání a udělat si pořádek v pojmech. Jedna věc je totiž vyjádřit s něčím nesouhlas a podložit to jasnými argumenty. A druhá věc je sprostě se do někoho strefovat na základě svých vlastní mylných domněnek.

SOUVISEJICÍ ČLÁNKY

Diego Kotlár předvedl ukázkový hyenismus: Všem říkal, že ho zasáhly povodně, ale realita je úplně jiná Celebrity

Diego Kotlár předvedl ukázkový hyenismus: Všem říkal, že ho zasáhly povodně, ale realita je úplně jiná

Hvězdička reality show Řeháková se pustila do Lady Dee: Je to malý vietnamský fakan Celebrity

Hvězdička reality show Řeháková se pustila do Lady Dee: Je to malý vietnamský fakan

Veronika Kopřivová prozradila pohlaví druhého miminka Celebrity

Veronika Kopřivová prozradila pohlaví druhého miminka

Kuriózní seznámení Karla Voříška s jeho manželem: Vladimírovi šlo o život Celebrity

Kuriózní seznámení Karla Voříška s jeho manželem: Vladimírovi šlo o život

Srdcervoucí slova Leoše Mareše o milované babičce: Už ani neví, že mám dceru a jakoby mizí, je to hrozné Celebrity

Srdcervoucí slova Leoše Mareše o milované babičce: Už ani neví, že mám dceru a jakoby mizí, je to hrozné

Uražený Jaromír Soukup uboze kope do Alice Bendové a Evy Decastelo: Nové moderátorky Barrandova vtipně vrací úder Celebrity

Uražený Jaromír Soukup uboze kope do Alice Bendové a Evy Decastelo: Nové moderátorky Barrandova vtipně vrací úder