Veronika Žilková

Veronika Žilková se narodila 16. října 1961 v Praze a živí se jako herečka. Je dcerou českého hudebníka a hudebního pedagoga profesora Václava Žilky. Od dětství byla členkou souboru Chorea Bohemica a po maturitě na Gymnáziu Na Zatlance a absolutoriu na DAMU začala působit v českých divadlech. Od dětství se věnovala hudbě. Hrála na flétnu, ale na rozdíl od svých dvou starších sourozenců, kteří jsou profesionálnímu hudebníky, její cesta směřovala k herectví. 

Kariéra

Před kameru si poprvé stoupla v osmnácti letech, kdy se soubor Chorea bohemica objevil ve filmu Dívka s mušlí. Českým divákům se zapsala do paměti díky účinkování v televizních seriálech, satiricko-humoristickém pořadu TV Nova Tele Tele, kde vystupovala společně s Richardem Genzerem, Michalem Suchánkem a Josefem Cardou. 

Filmografie 

1980 – Dívka s mušlí 

1983 – Její pastorkyňa 

1986 – Kus života 

1989 – Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni 

1996 – Zapomenuté světlo 

1998 – Česká soda 

2005 – Anděl Páně 

2013 – Babovřesky 

2014 – Babovřesky 2

2015 – Babovřesky 3

2016 – Anděl Páně 2

2019 – LOVEní 

2022 – Řekni to psem 

2023 – Světýlka 

Seriály 

1982 – Doktor z vejminku 

1984 – My všichni školou povinní 

1991 – Co teď a co potom? 

1992 – Přítelkyně z domu smutku 

1996 – Hospoda

1999 – Hotel Herbich 

2001 – Šípková Růženka 

2003 – Oběti 

2005 – Ulice 

2006 – Náves 

2008 – Ošklivka Katka 

2009 – Vyprávěj 

2018 – Labyrnit 

2019 – Kameňák 

Zajímavosti 

  • Veronika Žilková je držitelka ocenění Český lev za vedlejší roli v českém filmu Zapomenuté světlo z roku 1996 
  • V Babovřeskách 2 se po boku Veroniky objevila i její dcera Agáta Hanychová 
  • Ve filmu LOVEní trval režisér na tom, že si Veronika musí přebarvit vlasy na zrzavo 

Osobní život 

Veronika Žilková má dva starší sourozence. Bratra Štěpána a sestru Jarmilu. Jejím první manželem byl v letech 1984 až 1988 Jiří Hanych. S ním má dceru Agátu Hanychovou. Druhým manželem v letech 1988 až 2005 byl Marek Navrátil. S ním má syny Cyrila Navrátila a Vincenta Navrátila. Jejím zatím posledním manželem byl Martin Stropnický od roku 2008. Společně mají dceru Kordulu Stropnickou. V roce 2007 se jim také narodil syn Melichar Stropnický, ale téhož roku bohužel zemřel. Veronika si osvojila další dvě děti Markétu a Jana Herclíkovi. V roce 2022 Stropnický a Žilková oznámili rozchod a následný rozvod.  

SOUVISEJICÍ ČLÁNKY

Celebrity Veronika Žilková ukázala partnera a okamžitě dostala sprchu od jeho ženy: Rozvracíš fungující vztah, žádný rozvod nebude

Veronika Žilková ukázala partnera a okamžitě dostala sprchu od jeho ženy: Rozvracíš fungující vztah, žádný rozvod nebude

Oblíbená herečka Veronika Žilková (60) je zamilovaná. Momentálně randí s muzikantem Josefem Holomáčem, který je bývalý basák kapely Argema. Jsou spolu sotva pár dní, ale Veronika se rozhodla, že svůj objev už ukáže veřejnosti. To ale patrně netušila, jakou lavinu tím spustí. Jak informoval Super.cz, Holomáč je...

Celebrity Veronika Žilková otevřela Pandořinu skříňku: Promluvila o drsných hádkách Agáty a Prachaře

Veronika Žilková otevřela Pandořinu skříňku: Promluvila o drsných hádkách Agáty a Prachaře

Agáta Hanychová (37) dělá pro své sledující čas od času živé vysílání s maminkou Veronikou Žilkovou (60). Tentokrát přišla řeč na rodinu, vztahy, porod a páté narozeniny Mii, kterou má Agáta s hercem Jakubem Prachařem (39). Při té příležitosti se rozpovídala Veronika Žilková a servítky si rozhodně...

Celebrity Z toho Kordula Stropnická nadšená nebude: Agáta Hanychová si nedala pozor na pusu a prozradila tajemství sestry

Z toho Kordula Stropnická nadšená nebude: Agáta Hanychová si nedala pozor na pusu a prozradila tajemství sestry

Agáta Hanychová (37) má pěkně proříznutou pusu a nyní to opět potvrdila. Během jejího pravidelného živého vysílání se jí podařilo něco, za co ji asi její nevlastní sestra Kordula Stropnická (16) nepochválí. Bývalá modelka totiž propálila, že mladší sestra Kordula je zadaná. Nic nepomohlo, že se živáku...

Celebrity Hanychová o setkání s ex Soukupa Kateřinou Brožovou na jedné akci: Co jste jako čekali, smála se Agáta

Hanychová o setkání s ex Soukupa Kateřinou Brožovou na jedné akci: Co jste jako čekali, smála se Agáta

Podnikatel Jaromír Soukup (53) vyrazil po boku své nové lásky Agáty Hanychové (37) na premiéru nového českého filmu "Jan Žižka" do pražského multikina Cinema City Slovanský dům. Na stejné akci se objevila také bývalá partnerka mediálního magnátka herečka Kateřina Brožová (54). Ta před časem odmítla hrát v...

Celebrity Agáta Hanychová ve válce s Kateřinou Brožovou: Expartnerce Soukupa poslala jasný vzkaz

Agáta Hanychová ve válce s Kateřinou Brožovou: Expartnerce Soukupa poslala jasný vzkaz

Agáta Hanychová (37) a Jaromír Soukup (53) jsou momentálně nejsledovanějším párem Česka. Toho si stihla všimnout už i bývalá partnerka Kateřina Brožová (54), který kvůli Agátě, lépe řečeno její mámě Veronice Žilkové (60) odstoupila z muzikálu, ve kterém měla působit. Na toto téma se rozpovídala Agáta ve...

Celebrity Kordula Stropnická oblékla odvážný top a vyrazila s Agátou na party: Hanychová se tam potkala s dvěma ex

Kordula Stropnická oblékla odvážný top a vyrazila s Agátou na party: Hanychová se tam potkala s dvěma ex

Agáta Hanychová (37) vyrazila se svojí nevlastní sestrou Kordulou Stropnickou (16) na party televize Óčko. Agáta po více než měsíci dovolené s Jaromírem Soukupem (53) vypadala odpočatě a mladinká Kordula geny holt nezapře. Na sebe si vzala odvážný top, ve kterém byla doslova nepřehlédnutelná. Navíc se na...