Petr Kolečko

Petr Kolečko se narodil 28. března 1984 Broumově a živí se jako český dramatik a divadelní, televizní, filmový a rozhlasový scenárista. 

Kariéra

Vystudoval scenáristiku a dramaturgii na DAMU. Je autorem divadelních her, umelecky působil na několika českých divadelních scénách. V letech 2010 až 2012 byl dramaturgem Městského divadla v Kladně a od roku 2008 se stal uměleckým šéfem A studia Rubín v Praze. V televizi debutoval v roce 2010 jako spoluscenárista několika epizod divácky úspěšného seriálu Okresní přebor. Podílel se na scénářích pro seriály jako Vinaři, Čtvrtá hvězda, Trpaslík, Vyšehrad, Lajna. Pro internetovou TV Stream napsal seriál Přijela pouť. V lednu 2019 uvedla Česká televize jeho seriál Most!. Dále napsal scénář k celovečernímu filmu Padesátka debutujícího režiséra Vojtěcha Kotka a spolu s dalšími autory scénář k filmu Masaryk. Tento scénář byl oceněn Českým lvem. Podle vlastního scénáře také zrežíroval filmovou komedii Přes prsty. 

Filmografie 

2012 – Okresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka 

2014 – Kdyby byly ryby 

2015 – Padesátka 

2016 – Masaryk 

2017 – Bajkeři 

2019 – Přes prsty 

2021 – Vyšehrad: Seryjál 

2022 – Nagano – zrození hrdinů 

Seriály 

2010 – Okresní přebor 

2012 – Obchoďák 

2013 – Nevinné lži 

2014 – Čtvrtá hvězda 

2015 – Vinaři 

2016 – Vyšehrad 

2017 – Lajna 

2018 – Pouť 

2019 – MOST!

2022 – Liga mužské moudrosti 

Osobní život 

Petr Kolečko má z bývalého vztahu dva syny. Od roku 2019 začal randit s modelkou a Miss ČR 2009 Anetou Vignerovou. Na začátku roku 2020 se jim narodil syn Jiří. Na konci sprna 2022 oznámil rozchod s modelkou a začal randit s hereckou kolegyní Denisou Nesvačilovou. 

SOUVISEJICÍ ČLÁNKY

Celebrity Poslední hřebíček do rakve: Kolečko definitivně pohřbil vztah s Vignerovou, chce se ženit, tvrdí přátelé

Poslední hřebíček do rakve: Kolečko definitivně pohřbil vztah s Vignerovou, chce se ženit, tvrdí přátelé

Milostnému trojúhelníku Petr Kolečko (38), Denisa Nesvačilová (31) a Aneta Vignerová (35) je definitivní konec. Podle informací eXtra.cz totiž nevěrný scenárista plánuje svatbu se hvězdou Slunečné. Zatímco Aneta si odletěla léčit zlomené srdce do Spojených arabských emirátů, tak v Česku se šušká, že se chystá veselka.

Celebrity Aneta Vignerová bez Kolečka září na dovolené: Kdo je záhadný muž po jejím boku?

Aneta Vignerová bez Kolečka září na dovolené: Kdo je záhadný muž po jejím boku?

Aneta Vignerová (35) má za sebou velmi náročný rozchod se scenáristou Petrem Kolečkem (38), který jí utekl za hvězdou seriálu Slunečná Denisou Nesvačilovou (31). Proběhl pokus o velkolepý návrat, ale nakonec z druhé šance zbyl jen zmar a hořká pachuť za nevydařeným partnerstvím. Po několika týdnech práskla...

Celebrity Prosí Denisa Nesvačilová za odpuštění? Stáhla se do ústraní a poslala podivný vzkaz z kostela

Prosí Denisa Nesvačilová za odpuštění? Stáhla se do ústraní a poslala podivný vzkaz z kostela

Herečka Denisa Nesvačilová (31) má za sebou v osobním životě velmi náročný rok. Na konci srpna 2022 se stala součástí milostného trojúhelníku ve složení Petr Kolečko (38) a Aneta Vignerová (35). Bohužel dle reakcí lidí z toho nejhůř vychází právě Denisa. Považují ji za tu, která odvedla...

Bizár Nejbizarnější momenty roku 2022: Zamotaný Kolečko, Vánoce Shopaholicadel nebo bouračka Nely Slovákové

Nejbizarnější momenty roku 2022: Zamotaný Kolečko, Vánoce Shopaholicadel nebo bouračka Nely Slovákové

Rok 2022 byl bohatý na bizarní situace, které rezonovaly nejenom na českých sociálních sítích. Milostný trojúhelník Petr Kolečko (38), Aneta Vignerová (35) a Denisa Nesvačilová (31) měl naprosto bizarní vyústění. Kdysi oblíbená herečka Dagmar Patrasová (66) se postarala během roku hned o několik poprasků. Na sociálních sítích...

Celebrity Aneta Vignerová dala nevěrnému Kolečkovi definitivní sbohem: Poslední Vánoce s tátou, vzkázala

Aneta Vignerová dala nevěrnému Kolečkovi definitivní sbohem: Poslední Vánoce s tátou, vzkázala

Poté, co redakce eXtra.cz nachytala Petra Kolečka (38) a Denisu Nesvačilovou (31) společně na křtu dětské knihy, bouchla Aneta Vignerová (35) do stolu a dala nevěrnému scenáristovi navždy sbohem. I přesto, že si prošli bouřlivým rozchodem, návratem a definitivním rozchodem, mají na paměti, že jsou rodiče malého...

Celebrity Hřebec Kolečko je v suchu, jeho ženy trpí: Vignerová má obří parohy a Nesvačilovou to možná bude stát kariéru

Hřebec Kolečko je v suchu, jeho ženy trpí: Vignerová má obří parohy a Nesvačilovou to možná bude stát kariéru

Telenovela, která se týká scenáristy Petra Kolečka (38), modelky Anety Vignerové (35) a herečky Denisy Nesvačilové (31), zdá se být u konce. Původně to vypadalo, že dal Petr přednost rodině a na hvězdu seriálu Slunečná se vykašlal. Po velkém usmíření s modelkou byl Kolečko nachytaný po boku...