Ewa Farna

Ewa Farna se narodila 12. srpna 1993 v Třinci. Jedna z nejtalentovanějších a nejúspěšnějších českých zpěvaček má polskou národnost a státní občanství České republiky. Základní školu absolvovala ve Vendryni a následně polské gymnázium v Českém Těšíně. Ewa má dva sourozence Adama (1995) a Magdalénu (2006). Po střední škole studovala práva ve Varšavě, ale studium po prvním roce ukončila. 

Kariéra

Zpěvačku Ewu Farnou objevil producent Lešek Wronka. V roce 2006 Ewa nazpívala singl Měls mě vůbec rád na stejnojmennou desku, která vyšla v listopadu 2006. Téhož roku v anketě Český Slavík Mattoni vyhrála ocenění Objev roku. První koncert měla v Třinci 16. března 2007. 

Diskografie

2006 – Měls mě vůbec rád 

2007 – Ticho 

2008 – Blíž ke hvězdám 

2009 – Virtuální 

2010 – EWAkuacja

2013 – (W)INNA

2014 – Leporelo 

2015 – Inna

2020 – Singles & Specials

Nejznámější písničky 

Boky jako skříň

Měls mě vůbec rád 

Boží mlejny melou 

Zapadlej krám

Ty jsi jako já

Na ostří nože

Tělo 

V roce 2011 moderovala s kolegou zpěvákem Tomášem Klusem Ceny Anděl. V roce 2013 se objevila po boku Pala Habery a Ondřeje soukupa v porotcovském křesle show SuperStar. V únoru 2014 vystupovala v Německu a následně v Dublinu. V roce 2016 měla za sebou více než sto televizních vystoupení, odehrála přes pět set koncertů a jela čtyři samostatná turné. K desetiletému výročí kariéry v roce 2016 uspořádala koncert v pražském Fórum Karlín. V roce 2020 opět moderovala Ceny Anděl, od 28. listopadu 2021 se stala moderátorkou show SuperStar a 19. listopadu 2021 se umístila na prvním místě v anketě Český Slavík. 

Ocenění

2006 – Objev roku – Český Slavík Mattoni 

2008 – třetí místo v anketě Český Slavík

2010 – Ceny Anděl 

2011 – třetí místo v anketě Český Slavík 

2012 – třetí místo Český Slavík Mattoni 

2014 – třetí místo v anketě Český Slavík 

2015 – třetí místo v anketě Český Slavík 

2016 – třetí místo v anketě Český Slavík 

2017 – druhé místo v anketě Český Slavík 

2021 – první místo v anketě Český Slavík 

Zajímavosti

Dne 22. května 2012 po 6. hodině ráno na cestě mezi Třincem a Vendryní nezvládla řízení a havarovala. Nehoda se obešla bez vážnějších zranění, vůz byl ale zcela zničen. Přivolaná policie naměřila zpěvačce v dechu alkohol s výsledkem do jednoho promile (0,8), ale příčinou bylo usnutí za volantem. Zpěvačce byl odebrán řidičský průkaz na dva roky. 

Osobní život 

V roce 2011 randila Ewa Farna s kolegou Tomášem Klusem. Vztah vydržel pouze půl roku a jako důvod rozchodu uvedli pracovní povinnosti. Poté chvíli chodila s hudebníkem Marcusem Tranem, která zpěvačku ale podváděl s moderátorkou Martinou Gavriely. Od roku 2013 randila s členem svojí kapely Martinem Chobotem. V roce 2017 se konala svatba a začátkem června 2019 se jim narodil syn Artur. 10. listopadu 2021 zpěvačka oznámila přes sociální sítě, že čekají další dítě. A v březnu 2022 se jim narodila dcera Ella. 

SOUVISEJICÍ ČLÁNKY

Celebrity Mateřství Ewě Farne neskutečně svědčí: Sdílela dojemný snímek s dcerou a fanoušci se mohli rozplynout

Mateřství Ewě Farne neskutečně svědčí: Sdílela dojemný snímek s dcerou a fanoušci se mohli rozplynout

Ewa Farna (28) si momentálně užívá mateřství plnými doušky. Není tomu tak dávno, kdy porodila dceru Ellu a Artur má tak doma malou parťačku. Vedle mateřství se zpěvačka naplno věnuje své profesi a se vším jí samozřejmě pomáhá partner Martin Chobot. Na sociálních sítích Ewa sdílela dojemný...