Už to začíná být trapné: Zapírání Bendiga v přímém přenosu, podle policie si útok objednal a zaplatil

Celebrity Už to začíná být trapné: Zapírání Bendiga v přímém přenosu, podle policie si útok objednal a zaplatil
Více

Zpěvák Jan Bendig (30) měl za útok moukou, ke kterému došlo na Českém slavíkovi, zaplatit, vyplývá z usnesení policie, které má CNN Prima NEWS k dispozici. Bendig to však v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS odmítl s tím, že v ničem takovém nemá prsty. Dodal, že bude dál bojovat za svou pravdu. Lidé na sociálních sítích a fanoušci se ale bouří s tím, že z celé kauzy se stává šaškárna a začíná to být už trapné.

Bendig si útok objednal a zaplatil

Od Českého slavíka uběhlo již několik měsíců, ale stále se řeší incident se zpěvákem Janem Bendigem a moukou. Policie má v celé kauze ale jasno. Vše bylo domluvené. „Kriminalisté incident na Českém slavíkovi prošetřili a detektivové z odboru extremismu a terorismu zjistili, že oba dva účastnící se na celé události domluvili. Z toho důvodu nebyl spáchán žádný trestný čin. A celý případ byl odložen. Oba dva jsou ale podezřelí ze spáchání přestupku křivé vysvětlení a bude to předáno příslušnému správnímu orgánu k prošetření, kdy jim hrozí pokuta až do výše 50 tisíc korun,“ řekl před pár týdny mluvčí pražské policie Richard Hrdina pro Showtime.

Policie shromáždila důkazy na základě výpisu učtu, výpisu hovorů i kamerových záznamů. „Ze zaslaného výpisu z bankovního účtu jsou mimo jiné patrné následující transakce, kdy (začerněné místo) byl proveden vklad na účet bankomatem,“ stojí v usnesení. „Tyto vklady se shodují s výpovědí (začerněné místo), kterou učinil do úředního záznamu o podaném vysvětlení podle § 158 odst. 6 trestního řádu,“ píše se dále.

SmrtV 56 letech zemřela legendární recidivistka Máňa: Životu venku nerozuměla, smrti se dalo předejít

V 56 letech zemřela legendární recidivistka Máňa: Životu venku nerozuměla, smrti se dalo předejít

Bendig: Já o ničem nevím!

V usnesení je také vypsáno hned několik telefonních spojení, ke kterým došlo mezi útočníkem a někým ze strany zpěváka. Zda se jednalo přímo o Bendiga, není jasné. „Já o ničem takovém nevím. Já jsem s ním v kontaktu nebyl,“ popřel zpěvák jakýkoliv kontakt v pořadu Nový den.

Mě udivuje, co dokáže jeden pytlík mouky. Stále si stojím za tím, co říkám. Více se k tomu už nechci vyjadřovat,“ dodal. „Při trestněprávním posuzování této konkrétní prověřované věci, s přihlédnutím k provedeným výslechům osob, provedeného šetření ve věci, vyhodnocení zaslaných informací podléhajících bankovnímu tajemství, vyhodnocení informací o uskutečněném telekomunikačním provozu, dospěl policejní orgán 1. OET k závěru, že v tomto konkrétním skutku se nejedná o výtržnost,“ uvedla policie k případu útočníka s tím, že muž čin provedl po vzájemné domluvě s (začerněné místo) a s předchozím souhlasem zpěváka.

CelebrityFilip Vaněk krutě sestřel Anetu Krejčíkovou za šaty na Lvech: Její reakce by si zasloužila zlatého bludišťáka

Filip Vaněk krutě sestřel Anetu Krejčíkovou za šaty na Lvech: Její reakce by si zasloužila zlatého bludišťáka

Budu bojovat za mou pravdu a dělat pro to maximum,“ sdělil ještě Bendig a připustil, že pokutu, která mu bude stanovena, s největší pravděpodobností uhradí. „Co jiného mi zbývá, že?“ dodal. Fanoušci jsou ale pěkně rozčílení. Nechápou, proč se z úst zpěváka konečně nedozví pravdu. „Tohle už začíná být fakt trapné. Šaškárna,“ píší na sociálních sítích.

SOUVISEJICÍ ČLÁNKY

Anička Slováčková prolomila hradbu mlčení a reagovala na výroky Pavla Novotného o její smrti Celebrity

Anička Slováčková prolomila hradbu mlčení a reagovala na výroky Pavla Novotného o její smrti

Helena Vondráčková studem netrpí: Ukázala fotku, kterou všem vyrazila dech Celebrity

Helena Vondráčková studem netrpí: Ukázala fotku, kterou všem vyrazila dech

Vítězkou Miss Czech Republic se stala Adéla Štroffeková: Je na pohled nerozeznatelná od Penélope Cruz Celebrity

Vítězkou Miss Czech Republic se stala Adéla Štroffeková: Je na pohled nerozeznatelná od Penélope Cruz

Prachař si předvolal k soudu nečekaného svědka: Jakube, vyděláváš stokrát víc, buď normální, prosí Hanychová Celebrity

Prachař si předvolal k soudu nečekaného svědka: Jakube, vyděláváš stokrát víc, buď normální, prosí Hanychová

Agáta a Ornella o fyzických trestech na ratolestech: Máma nás hrozně bila, občas ty děti musíš proplesknout, tvrdí Celebrity

Agáta a Ornella o fyzických trestech na ratolestech: Máma nás hrozně bila, občas ty děti musíš proplesknout, tvrdí

Iveta už mu nestihla poradit. Milostný život Artura Štaidla je jedna velká katastrofa Celebrity

Iveta už mu nestihla poradit. Milostný život Artura Štaidla je jedna velká katastrofa