Ano, šéfe!

Ano, šéfe je televizní zábavně gastronomická reality show, kterou vysílala TV Prima od 5. března 2009 do 1. října 2018. Hlavním aktérem byl věhlasný kuchař a podnikatel Zdeněk Pohlreich. Námětem byl britský pořad Ramsay´s kitchen nightmares oceněný cenou BAFTA a Grammy. Pořad je známý svým ostrovtipem a z toho důvodu byl vysílaný po 22 hodině. 

Režie

Marek Straka, Vít Klusák, Michal Herz, Ondřej Ctibor, Martin Dušek, Filip Remunda, Martin Justa 

Scénář 

Martin Justa 

Pravidla 

Majitel restaurace, která je dlouhodobě ve finančních problémech a potřebuje poradit, požádá o pomoc právě Zdeňka Pohlreicha, který za týden zjistí, z jakého důvodu má podnik problémy. Problémů je vždy hodně. Od nevyhovující kuchyně, přes suroviny, malé porce a další. Při revizi personálu a celé restaurace rozhodně nikoho nešetří, ale jeho rady jsouc o to cennější. 

Restauraci se bude snažit postavit zpátky na nohy a majiteli ukázat směr, kterým by se měl ubírat. Po týdnu odjede a zpět na místo činu se vrací za delší dobu. Vyzkouší si, kolik si toho z jeho návštěvy majitelé a personál vzali a podle toho buď Zdeněk Pohlreich udělí restauraci nálepku nebo ne. Na výběr má ještě ze tří hvězdiček. Ne každý restaurace má ale na to, dostat od kuchařského esa tři hvězdy. 

Natáčení 

Kvalifikace a dovednosti samotného Zdeňka Pohlreicha se ve vysílání křížily s jeho ostrým slovníkem. Cílem každého dílu bylo pomoct restauračním zařízením zlepšit kuchyň, obsluhu hostů a celkový dojem podniku a následně docílit zisku. 

V letech 2009 až 2018 Prima celkově odvysílala 7 řad pořadu. V roce 2013 byl odvysílán navazující pořad “Už dost, šéfe!”, ve kterém se Zdeněk vrací do některých restaurací z předchozích řad pořadu. Ano, šéfe! po 95 dílech v roce 2018 skončilo a volně na něj navázal pořad “Ano, šéfová!” s restauratérkou Jitkou Pagana a jejím italským synem Santem. Ten u diváků ale příliš nezabodoval a po první řadě skončil. V únoru 2020 se na obrazovky opět vrátil Zdeněk Pohlreich s pořadem “Superšéf”. 

Moderátor 

Zdeněk Pohlreich původně kuchařem vůbec nechtěl být a vyučil se jím proti své vůli. Změna nastala ve chvíli, kdy nastoupil na praxi do restaurace La Guillotine v Adelaide. Po návratu z emigrace pracoval jako šéfkuchař na mnoha místech v Praze. Momentálně vlastní síť restaurací, mezi které patří Café Imperial, Divinis a Next Door by Imperial. 

SOUVISEJICÍ ČLÁNKY

NIC NALEZENO

Vašemu dotazu nic neodpovídá